Aproximació

Sortint del Refugi Josep Ma. Blanc, seguir la pista que mena a la presa de l’Estany Negre. Vorejar-lo fins a sobre l’Estany del Ferro. Girar al Sud travessant els pedregams fins al peu de la via, molt visible sota la vertical de la “taca clara”. (1h 30′)

Descripció

Pujar per uns replans d’herba i pedra fins el peu d’una canal que mena a una bretxa de l’aresta, sota mateix de la “taca clara” (40m II) Sortir per la canal fins l’aresta i agafar un diedre a la dreta, tonant altre vegada a l’aresta per l’esquerra (30m II i IV). Seguir l’aresta salvant dificultats per la placa de la dreta (30m III). Seguir el fil de l’aresta fins a sota uns blocs inestables al peu del “Dau” visible des de baix (25m III). Desgrimpar uns metres per l’esquerra de la resta i pujar per uns replans d’herba i blocs de roca tronant a la dreta fins l’aresta pel darrera del “Dau” (40m III i II). Enfilar-se per unes llastres imbricades per la vessant dreta fins guanyar l’aresta, seguir-la i arribar a una cornisa a la vessant esquerra (35m III i III). Seguir uns dos metres la cornisa i enlairar-se verticalment per una fisura fins els blocs del cim (15m III).

Descens

Desgrimpar fins el colet de la Canal Veloki i baixar-la fins el peu de la via. Es pot tornar, també, flanquejant per la vessant sud fins el coll del Muntanyó i baixar d’ací al refugi.

Dificultat

B.C. Horari de la 1a ascensió: 3h. 30′
Material: Pitons i tascons variats.
Primera Ascensió: 13 d’agost de 1979 per Núria Soler, Jaume Fernández i Carles Mitjà.